Festival nijmegen vrouw lesbisch biseksueel transgender love liefde lucht

Waarom een Lesbian Festival Nijmegen?

Meer activiteiten

Het idee voor een Lesbian Festival is in 2017 ontstaan vanuit de behoeft aan meer activiteiten voor lesbische, biseksuele en trans-vrouwen. Dit zodat deze doelgroep elkaar kan ontmoeten en er meer zichtbaarheid wordt gegeven aan de diversiteit in ons land.

Samenwerking

Omdat ik via SPOT for all al veel contacten in Nijmegen heb leek het me logisch dit festival in deze mooie stad te organiseren. En zo geschiedde: Het Lesbian Festival Nijmegen is een feit.

Zichtbaarheid

“Elkaar ontmoeten, zichtbaarheid en uitwisseling” zijn woorden die bij dit festival horen. Het festival is er voor alle vrouwen en wordt georganiseerd in Nijmegen.

Gedurende het weekend worden er diverse activiteiten georganiseerd waar bovengenoemde kernwoorden in terug komen. Het overkoepelende thema is “inclusie en diversiteit in de sport”.

Arianne de Bruin

SPOT ON

Het idee en de oprichting van het Lesbian Festival is ontstaan bij SPOT for all. SPOT for all organiseert roze en gemengde (sport)evenementen in Nijmegen en daarbuiten, zoals een jaarlijks voetbaltoernooi, wijn- en bierproeverij en pubquizzen.

SAMEN

Het festival wordt georganiseerd en mede mogelijk gemaakt door vele andere organisaties. Ik dank jullie dan ook van harte voor de leuke &  intensieve samenwerking!

DANKBAAR

Een grote dank aan alle sponsoren die dit festival mogelijk hebben gemaakt! Zonder jullie bijdrage, op welk vlak dan ook, was dit festival niet van de grond gekomen. Super dat jullie dit initiatief steunen!

“Elkaar ontmoeten, zichtbaarheid en uitwisseling zijn woorden die bij dit festival horen.”

Arianne