Fleur Lumi in Nijmegen voor Lesbisch Festival

Mini-expositie Lesbian Festival Nijmegen 2021

Tijdens het Lesbian Festival staan er 2 mini-exposities gepland.

Een mini-exposities van Yette Rohde wordt getoond tijdens het Roze Ommetje. Over de expositie Adult Alternative wordt verteld tijdens een halte van het Roze Ommetje (en wordt dus niet getoond).
Opgeven kan via denachtvandeommetjes.nl
Vooraf opgeven is verplicht.

De “reizende expositie” staat dit jaar in het teken van Powervrouw Fleur Pierets. Gelukkig kunnen we die aan iedereen laten zien, zeker met zo’n mooie achterliggende gedachte!

Fleur Pierets

Belgisch kunstenaar Fleur Pierets zou met haar partner Julian Boom trouwen in alle 22 landen waar twee vrouwen dat mogen om op een positieve manier gelijke huwelijksrechten onder de aandacht te brengen. Maar deze ‘wereldtournee van de liefde’ werd ruw onderbroken.
Na hun vierde huwelijk, in Parijs, werd Julian gediagnosticeerd met agressieve hersentumoren. Ze stierf zes weken later.
Fleur bleef achter en kon maar één ding doen: schrijven. Titel van het boek: Julian.


 

WAAR

De mini-expositie van powervrouw Fleur is een reizende expositie.

De 2 exposities van Yette Rohde en Adult Alternative zijn te bewonderen tijdens het Roze Ommetje.

WANNEER

Van 1 t/m 4 oktober kan iedereen de 3 exposities komen bekijken. De expositie Adult Alternative is buiten het festival om ook t/m 4 oktober te bekijken.

SAMENWERKING

De mini-expositie is een samenwerking met Fleur Pierets.

De 2 exposities tijdens het Roze Ommetje zijn met medewerking van Yette Rohde en Pride Photo Nijmegen tot stand gekomen.

“Dit festival is er voor alle lesbische, biseksuele en trans-vrouwen”

Arianne